domingo, 17 de febrero de 2013

"LA HISTÒRIA DES DEL MAR. L'EXPANSIÓ GREGA PER LA MEDITERRÀNIA A L'ANTIGUITAT"



El proper 21 de febrer a les 19 h esteu tots convidats a assistir a la xerrada que farà Mònica Flores, estudiant del grau d’Humanitats de la UOC, a la Seu de Tarragona (Av. Ramon y Cajal, 70, 1ª planta).

La xerrada proposa reflexionar sobre la història d’una forma diferent adoptant un punt de vista dinàmic vinculat als fluxos de les persones i, per tant, allunyat de les concepcions històriques que tenen en la forma política i estàtica de l’Estat la base de la seva reflexió. La perspectiva que s’adopta fuig de la mirada tradicional de terra cap a mar i proposa fer-ho a l’inversa, de mar cap a terra. És aquesta una proposta que encara la història d’aquells que arribaren des del mar i fixaren l’esguard en nous territoris.

Al fil d’aquest plantejament, es donarà compte de l’expansió grega per la Mediterrània, especialment de l’arribada dels foceus a la Península Ibèrica, on fundaren Emporion (Empúries), i ens preguntarem què aportà la cultura hel·lena en arribar de terres llunyanes. I no menys important, què s’endugué mar enllà?

Mònica Flores és, a més d’estudiant de la UOC, tècnica en comunicació corporativa del Port de Tarragona i blogger de “El teixit de Penèlope”. La seva xerrada s’emmarca dins de la iniciativa “Compartim” de la Xarxa Territorial de la UOC. Aquesta iniciativa posa a l’abast de tota la nostra comunitat les seus territorials de la universitat per tal que aquells que vulgueu compartir de forma altruista el vostre coneixement, habilitats o expertesa amb la resta de companys pugueu fer ús d’aquests espais. Els que estigueu interessats a proposar alguna activitat només cal que contacteu amb la seu territorial on vulgueu fer-la, des d’on us informaran dels requisits necessaris.

L’assistència és lliure i gratuïta, però cal que empleneu el formulari següent: